LONDEN - Na naaktfoto's van een in Las Vegas feestende prins Harry, is het Britse koningshuis opnieuw in grote verlegenheid gebracht.

Dit keer door de publicatie van prinses Kate in bikinibroekje maar zonder top.

De topless foto's werden tot woede van Middleton en haar man prins William vrijdag gepubliceerd door het Franse magazine Closer, meldde de BBC. Ze zijn genomen toen het paar vorige week op vakantie was op een Frans kasteel in de Provence, eigendom van een neef van de Britse vorstin.

De foto's, van grote afstand genomen met een telelens, zijn vaag. Maar dat het om Middleton en prins William gaat is onmiskenbaar.

Juridische stappen

Het paleis raadpleegt Franse advocaten over eventuele juridische stappen, omdat met de publicatie van de foto's ''een grens is overschreden''.

Volgens de BBC zijn de foto's vorige week ook aangeboden aan Britse kranten, maar die wilden er niet aan. De Britse tabloids zijn 'netter' geworden na het afluisterschandaal rond en de teloorgang van News of the World

Harry

Vorige maand verschenen er blootfoto's van prins Harry, de broer van prins William. Hij was op vakantie in Las Vegas en speelde met anderen een stripspelletje. De foto's verschenen op een Amerikaanse entertainmentsite.

Het Britse paleis waarschuwde de Britse kranten dat publicatie van de foto's een inbreuk zou zijn op de privacy van de 27-jarige prins. Daar werd in eerste instantie naar geluisterd, maar later publiceerde The Sun de foto's toch.

De tabloid liet vrijdag weten niet van plan te zijn de foto's van Kate te publiceren. Volgens hoofdredacteur Dominic Mohan van The Sun, eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, is er een verschil met de foto's van prins Harry. ''Prins Harry was op een feest met een grote groep onbekenden, van wie er één een foto vrijgaf voor het publieke domein'', verklaarde hij.

Kate Middleton woedend over topless foto's