AMSTERDAM - Henkjan Smits gaat SBS verlaten. Als reden wordt gegeven dat er geen programma voor de presentator is gevonden.

Dit laat SBS donderdag weten.

"Er is intensief gezocht naar een nieuw programma, dat past bij het karakter van Henkjan en het nieuwe profiel van SBS6. Helaas heeft dat tot op heden nog niets opgeleverd."

Smits was in totaal vijf jaar in dienst bij de zender. Hij presenteerde onder anderen Het beste idee van Nederland en was te zien als jurylid van Popstars en Holland’s got Talent.

Ontwikkelen

“Ik heb van SBS sinds 2007 veel kansen gekregen en heb me kunnen ontwikkelen van ‘professioneel jurylid’ tot allround tv-maker", laat Smits weten in een reactie. "Ik ben SBS dan ook bijzonder dankbaar voor alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Ik zal dit de komende jaren op velerlei manieren in praktijk brengen."

SBS laat weten dankbaar te zijn voor de inzet en loyaliteit van Smits. "We hebben in overleg besloten dat onze wegen zich vanaf nu gaan scheiden en wij wensen Henkjan heel veel succes in de toekomst”, aldus Georgette Schlick, CEO SBS Broadcasting."

Gepasseerd

Eerder dit jaar voelde Smits zich gepasseerd omdat hij niet gevraagd was voor het programma De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen. Maar in juni maakt Smits wel duidelijk nog in gesprek te zijn met SBS voor een nieuw programma.

"Ik weet nog niet welk programma ik ga doen en ik kan altijd nee zeggen, maar wat mij betreft keer ik zeker terug op tv bij SBS", aldus Smits. De presentator verdwijnt niet van de buis. Eind november gaat hij voor RTL het programma Mannen van een Zekere Leeftijd presenteren.