AMSTERDAM - SBS 6 stopt wegens tegenvallende kijkcijfers vanaf volgende week met het uitzenden van het televisieprogramma De Gemene Deler, gepresenteerd door Beau van Erven Dorens.

Dit laat de televisiezender weten aan NU.nl.

"Hoewel wij tevreden zijn over de kwaliteit van het programma blijkt de concurrentie om 20.00 uur toch te zwaar voor dit programma. We introduceren dit najaar heel veel nieuwe programma’s en zijn er altijd vanuit gegaan dat er ook programma’s vroegtijdig zouden sneuvelen", aldus een woordvoerder. "Dat hoort er gewoon bij."

Voortaan wordt het programma Wegmisbruikers uitgezonden op hetzelfde tijdstip.

Ego

Het is niet de eerste keer dat een programma van Van Erven Dorens sneuvelt bij de televisiezender.

De presentator zag onder meer zijn Zaterdagavondshow en Show Me the Money floppen op de zender. "Als je bij SBS werkt dan wordt je ego behoorlijk in elkaar gehakt af en toe", zo zei de presentator hier vorig jaar over.

"Dus dat is ook heel goed voor mijn relativeringsvermogen en bescheidenheid. Als je een paar keer een programma hebt dat niet werkt, oké: dat is klote. Maar eigenlijk is de reactie van het volk en de media zo meedogenloos."

Vertrouwen

De televisiezender stelt woensdag dat het vertrouwen in de presentator nog 'onverminderd groot' is.

De presentator heeft op de zender nog het programma Show Me The Money, dat vanaf eind oktober te zien is. Ook is hij presentator van het vernieuwde Shownieuws.