Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oranje Nederlands elftal

PowNed verstoort training Nederlands elftal

AMSTERDAM - De besloten training van het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena is woensdagmiddag verstoord door omroep PowNed die met een octocopter de oefensessie heeft gefilmd.
Door NUsport/Charlie Bootsman

"Er vloog een helikopter boven ons hoofd in de Arena. We liggen er niet wakker van, jammer is het wel", aldus bondscoach Louis van Gaal op de persconferentie.

"Het was een besloten training. Dat wilden we althans, maar dat kan tegenwoordig kennelijk niet meer."

PowNed had een bedrijf ingehuurd om met de drone, een kleine helikopter met camera, boven de Arena te gaan vliegen.

"Het is een nationale sport om een glimp van die trainingen op te vangen, dus ik wilde dat graag een keer op deze manier doen", aldus omroepdirecteur en presentator Dominique Weesie tegenover NUsport.

Politie

PowNed is naar eigen zeggen niet welkom op persconferenties van Oranje en probeerde op deze manier iets van de training op te pikken.

"Dat bedrijf had daar ook gewoon de juiste vergunningen voor. We hebben niks verkeerds gedaan. Ik begreep wel dat de octocopter jammerlijk is gecrasht."

Eén van de medewerkers van het bedrijf dat PowNed inhuurde is zelfs meegenomen door de politie voor verhoor. "We zouden een golfplaat van het stadion hebben beschadigd."

Volgens de KNVB is het geen zaak van de bond, maar van de Amsterdam Arena. De Amsterdam Arena heeft aangifte gedaan vanwege huisvredebreuk, dus het voorval krijgt wellicht nog een staartje.

Geschrokken

Van Gaal deed nog geen uitspraken over eventuele maatregelen tegen PowNed. "De KNVB moet maar kijken hoe ze daarmee omgaan, wij wilden graag echt besloten trainen."

"Ook omdat het vervelend is als de Turkse bondscoach in de krant onze opstelling zou zien. Dat zou voor hem een voordeel zijn, want ik wil ook graag hun opstelling zien. Dat zou het mij een stuk gemakkelijker maken."

De spelers waren volgens Van Gaal wel geschrokken van het helikoptertje. "Er waren een paar die zich er druk om maakten, maar ik zei ze dat we er toch niets aan konden veranderen nu het dak open was."


Lees meer over:
PowNed

Aanbevolen artikelen