AMSTERDAM - Presentator Chris Zegers gaat vanaf woensdag Nederlandse hits transformeren tot een nummer in de stijl van het land in het BNN-reisprogramma Hit the Road.

"Mensen die de liefde voor muziek delen, maar daar andere ideeën over hebben", zo zegt de presentator in een interview met NU.nl.

Onder anderen Don Diablo, Tim Knol, Wolter Kroes en Gers Pardoel gaan met hem op reis naar verschillende landen om daar hun eigen nummer een make-over te geven. "De basis van een nummer blijft bestaan, maar de artiesten uit het land geven er hun eigen draai aan."

Zo wordt het nummer Zing voor me van Lange Frans door Portugese Fado-zangers onder handen genomen en gaat Gers Pardoel van zijn nummer Ik neem je mee een samba versie maken in Cuba.

Moeilijk

Volgens Zegers hadden sommige artiesten moeite met het uit handen geven van hun eigen nummer. "Iedereen bewaakt zijn eigen nummer. Gers Pardoel bijvoorbeeld, die twijfelde in het begin erg aan de stijl. Don Diablo had dat nog erger, hij wilde zo graag de controle houden. Het duurde bij hem echt even voordat hij het los kon laten."

Uiteindelijk komen de artiesten toch tot elkaar. "Je ziet een chemie ontstaan tussen de muzikanten. Ze vullen elkaar aan en leren van elkaar. Het plezier van muziek maken komt ook naar voren. Wolter Kroes die zingt in een mariachi-band, daar zie je de humor van de muziek."

Uitdaging

Toch blijft het volgens hem een uitdaging. "Als Gers in Nederland in de komende twintig jaar ergens Ik neem je mee zingt, gaan er zo honderden mensen met hem mee doen. In Cuba kent niemand hem. Dat brengt nieuwe spanning met zich mee, zeker omdat het nummer ook nog eens in een ander jasje is gestoken."

Zegers brengt het format van zijn nieuwe programma zelf ook in praktijk. Aankomende weken staat hij met zijn band en een orkest de nummers van The Beatles in klassieke versie op te voeren in verschillende theaters. "Drie jaar geleden heb ik dat ook al gedaan met nummers van Pink Floyd. Het is zo gaaf om te doen."