HILVERSUM - Bijna 1,2 miljoen Nederlanders keken woensdagavond naar Dokter Tinus, de nieuwe dramaserie van SBS6 met Thom Hoffman in de hoofdrol. 

De komische doktersserie was na het NOS Journaal het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Dokter Tinus had een marktaandeel van 20,1 procent, wat inhoudt dat 1 op de 5 televisietoestellen stond afgesteld op SBS6.

De dramaserie is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Doc Martin. In de Nederlandse versie speelt Thom Hoffman een idiote chirurg die huisarts wordt op het platteland en daar niet kan aarden.

Jack Wouterse speelt de loodgieter en Jennifer Hoffman de schooljuf waar dokter Martinus Elsenbosch zijn ogen maar moeilijk van af kan houden. Dokter Tinus is een van de programma’s waarmee SBS6 weer wil groeien.

Kuipers

Het NOS-programma Het Jaar van André Kuipers wist woensdagavond 907.000 kijkers aan zich te trekken. Wendy van Dijk scoorde 904.000 kijkers met haar bezoeken aan de mensen die ze vorig jaar volgde voor het programma Obese.

De Lijf Show met Marc Klein Essink, ook een nieuwe troef van SBS6, is terug te vinden op de twaalfde plek van de ranglijst met 823.000 kijkers.

SBS6 startte deze week ook met Villa Morero, een talkshow met Martin Morero, een karakter uit Gooische Vrouwen. De eerste aflevering trok maandag 523.000 kijkers.