AMSTERDAM - De vervanger van Humberto Tan bij RTL Boulevard is waarschijnlijk een vrouw. 

Dat heeft presentator Winston Gerschtanowitz dinsdag laten doorschemeren op Radio 538.

De vervanger van Tan wordt dinsdagavond in het programma op RTL4 bekendgemaakt, maakt RTL bekend. Deze presentator vervangt Gerschtanowitz als hij andere verplichtingen of een vrije dag heeft.

De afgelopen tijd is RTL voor en achter de schermen een zoektocht gestart naar 'de nieuwe Humberto'. Volgens de zender is er ook buiten het zicht van de kijker getest.

Vrouwen

In de zomermaanden hebben verschillende presentatoren een week lang Gerschtanowitz vervangen tijdens zijn vakantie Onder hen waren drie vrouwen: Lieke van Lexmond, Froukje de Both en Jojanneke van den Berge. 

Ook Jim Bakkum en Jan Kooijman waren tijdens Gerschtanowitz' vakantie een week lang plaatsvervanger, maar die hebben blijkbaar geen vaste plek gekregen. Bakkum gaat bij SBS6 het vernieuwde Shownieuws presenteren.

Verrassend

Wie de vervanger van Tan wordt, wilde Gerschtanowitz nog niet kwijt. Wel zei hij dat de uiteindelijke keuze 'een verrassende' is. "Veel mensen zullen denken: dat hadden we niet verwacht", aldus Gerschtanowitz, die naar eigen zeggen 'dolblij' is met zijn nieuwe collega.

In april werd duidelijk dat Tan niet meer terugkeert aan de desk van Boulevard. Zijn andere werkgever, sportzender Eredivisie Live, wilde dat hij meer voor de sport beschikbaar was.