AMSTERDAM - SBS is zeer tevreden met de kijkcijfers van de eerste aflevering van het nieuwe programma Sterren Springen op Zaterdag

Dat zegt zenderdirecteur Remko van Westerloo in het AD.

"Ik had ingezet op 800.000 kijkers en ging er eigenlijk volledig vanuit dat Strictly Come Dancing van de AVRO daar ruimschoots boven zou zitten", zo vertelt Van Westerloo.

Het SBS6-programma waarin bekende Nederlanders schoonspringen trok zaterdagavond bijna 1,4 miljoen kijkers. Naar Strictly Come Dancing keken 879.000 mensen en de andere grote zaterdagavondshow Beat the Best trok 944.000 kijkers.

Chemie

Toch ziet Van Westerloo nog wel verbeterpunten voor het programma met BN'ers als Patty Brard, Emile Ratelband en Liza Sips.

"Presentator Gerard Joling was nog wat voorzichtig en zijn partnership met (co-presentator) Tess Milne moet nog groeien. Ook de juryleden zitten er nog niet goed in. Het ontbreekt nog wat aan chemie."

Villa Morero

Ook maandagavond kwam SBS6 met twee nieuwe programma's. Villa Morero en The Price Is Right trokken respectievelijk 523.000 en 195.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In Villa Morero ontvangen Martin Morero (Peter Paul Muller) en zijn tante Cor, twee karakters uit de serie Gooische Vrouwen, elke week een verrassende combinatie van bekende Nederlanders die een nachtje in hun luxueuze villa komen logeren. Maandag was het de beurt aan Lange Frans en Ireen Wüst.