RIJSWIJK - In de strijd om de kijkcijfers heeft het SBS6-programma Sterren Springen Op Zaterdag zaterdagavond de eerste slag overtuigend gewonnen. 

Het programma trok bijna 1,4 miljoen kijkers en versloeg daarmee Beat The Best op RTL4 en Strictly Come Dancing op Nederland 1.

De drie grote amusementsshows stonden tegenover elkaar geprogrammeerd. Tv-producent Reinout Oerlemans zei van tevoren dat hij hoopte dat Strictly Come Dancing, door hem gepresenteerd én geproduceerd, beter zou scoren dan Sterren Springen - ook al werd dat programma eveneens door zijn bedrijf Eyeworks gemaakt.

Het best bekeken programma op zaterdag was het Acht Uur Journaal op Nederland 1, met bijna 1,7 miljoen kijkers. Het daaropvolgende Strictly Come Dancing trok om half negen 879.000 kijkers, terwijl naar de uitslag later op de avond ruim 1 miljoen mensen keken. Naar Beat The Best keken om half negen 944.000 mensen.

Golden Girls

Aan Sterren Springen Op Zaterdag doen BN'ers mee als Patty Brard en Liza Sips, die schoonspringen van de hoge duikplank. Presentator Gerard Joling zei vooraf tevreden te zijn met een half miljoen kijkers. Het kijkcijfer van bijna 1,4 miljoen staat voor een marktaandeel van 23,6 procent, tegenover 15,9 voor Beat The Best en 15,2 voor Strictly Come Dancing op hetzelfde tijdstip.

Naar de nieuwe comedyserie Golden Girls op RTL4 keken ruim 1,2 miljoen mensen. De best bekeken programma's waren zaterdag verder Studio Sport Eredivisie (bijna 1,4 miljoen kijkers) en Koefnoen (ruim 1,3 miljoen).