HILVERSUM - Patty Brard heeft zaterdagavond tijdens de eerste aflevering van Sterren Springen een flinke smak gemaakt. De presentatrice hield aan het avontuur een bloedende lip over.

Negen sterren sprongen tijdens de liveshow van SBS 6 van metershoge duikplanken in de strijd om de titel Beste Schoonspringer.

De sprong van Patty Brard pakte niet helemaal goed uit. De diva maakte een flinke smak op het water, met een bloedende lip als gevolg. "Je hoeft in ieder geval je lip niet meer op te laten spuiten", grapte presentator Gerard Joling.

Ondanks Patty’s imperfecte sprong loodste het publiek haar door naar de volgende ronde, wat een zichtbaar geëmotioneerde Patty opleverde. Vooraf gaf de diva aan ‘ergens eens serieus goed in te willen zijn’. Haar inzet werd door de stemmer thuis gewaardeerd.

Afvallers

Jody Bernal, door de andere deelnemers getipt als winnaar, was de eerste BN’er die het programma moest verlaten. Ook rapper Kleine Viezerik, Gooisch meisje Pauline Wingelaar en zangeres Justine Pelmelay moesten het veld ruimen.

Volgende week nemen negen nieuwe BN’ers het tegen elkaar op om een plaatsje in de finale, onder wie Yuri van Gelder, Emile Ratelband en Kelly van der Veer.