AMSTERDAM - De NOS gaat tot en met 2014 de samenvattingen van de Eredivisie uitzenden. Dat bevestigt Eredivisie CV donderdag.

De samenvattingen zijn hiermee in ieder geval tot en met 2014 bij de publieke omroep te zien zijn. De verlenging geldt ook voor de live verslageving op de radio via NOS Langs de Lijn.

Recentelijk werden de live-rechten van de Eredivisie door het Amerikaanse FOX gekocht. Daaropvolgend ontstond er enige onzekerheid over het uitzende van de samenvattingen door de NOS.

"Door de samenwerking met de NOS te verlengen tot en met 2014 creëren we de benodigde ruimte om alle mogelijkheden voor de daaropvolgende periode, in een sterk veranderend medialandschap, rustig en gedegen te onderzoeken", aldus Alex Tielbeke, directeur Eredivisie Media & Marketing (EMM).

Blij

Algemeen directeur van de NOS Jan de Jong is blij dat ze de kijker nog minimaal twee jaar de samenvattingen kunnen voorschotelen. "Wekelijks kijken miljoenen naar het Eredivisie voetbal bij NOS Studio Sport. Dat is en blijft voor ons de mooiste blijk van waardering."

De Jong spreekt wel de hoop uit dat de samenvattingen nogmaals vijftig jaar te zien zullen zijn bij de NOS. Daar is volgens de directeur een bescheiden begin mee gemaakt.  "De NOS is vooral realistisch. Het medialandschap is sterk aan het veranderen. De concurrentie zal verder toenemen. Op alle denkbare platforms."