Persbureau GPD formeel opgeheven

AMSTERDAM - De leden van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) hebben woensdag formeel besloten de persdienst per 31 december op te heffen. 

De bij de GPD aangesloten kranten deden dat via een schriftelijke ledenraadpleging, laat directeur Luut Stallinga weten aan Villamedia.

Dat gebeurde nadat de ondernemingsraad dinsdag een positief advies uitbracht over het sociaal plan voor de 45 werknemers. Dat treedt meteen in werking.

In juni werd al bekend dat de GPD zou ophouden te bestaan, nadat uitgever Wegener besloot eruit te stappen en een eigen persdienst te beginnen.

Tekort

Deze week krijgt het personeel volgens Villamedia te horen dat hun dienstverband eindigt wegens boventalligheid en hoe de vertrekregeling eruit ziet.

De GPD zou zelf 2 miljoen euro tekort komen om het sociaal plan te kunnen betalen. De OR heeft daarom bedongen dat de aangesloten kranten de kosten daarvan op zich nemen.

Wegener is inmiddels begonnen met het werven van personeel voor de eigen persdienst, meldde Villamedia. Daarvoor zouden ook werknemers van GPD in aanmerking komen.

Lees meer over:
GPD

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie