'Herstel SBS duurt zeker nog twee jaar'

AMSTERDAM - SBS verkeert al tijden in zwaar weer en de kijker moet teruggewonnen worden. Aan SBS-topvrouw Georgette Schlick om dat voor elkaar te krijgen.

Eerder werden al namen als Bridget Maasland en Eddy Zoëy binnengehaald. Dinsdag werd bekend dat ook Jim Bakkum het SBS-team gaat versterken.

"Veel mensen denken dat het nu moet gaat gebeuren. En ik snap dat iedereen met een vergrootglas naar de najaarsprogrammering kijkt. Maar ik heb niet voor niets in november vorig jaar gezegd dat we zeker twee jaar de tijd nodig hebben.

"We hebben nu voor veel variatie gekozen om te kijken wat werkt en wat niet. Voor ons zit er absoluut structuur in, maar we gaan ook nog uitproberen. Dit is nog steeds een eerste stap naar wat hopelijk het herstel gaat zijn", aldus Schlick tegenover het AD.

Laf

"Het klinkt misschien laf, maar zo werkt het. Echt niet alle nieuwe formules zijn straks succesvol. Ik denk dat we nu een fundament hebben gelegd en dat we steentje voor steentje dat SBS-huis weer moeten opbouwen. Twee jaar is eigenlijk heel kort om zo’n tanker weer te kunnen vlottrekken hoor. 2013 hebben we nog echt wel nodig."

SBS moet volgens Schlick op zoek naar wat de wensen van de kijker zijn. "De afgelopen maanden is veel geld en tijd gestoken in research hiernaar. Belangrijk is natuurlijk wat nou de reden is dat de kijker is vertrokken. Uit het onderzoek bleek dat het SBS-dna van toen en waar we nu staan, niet heel ver uit elkaar liggen.

Oer-Hollands

"We zetten nu nóg meer in op het oer-Hollandse, het met de beide benen op de grond staan. Een nuancering: we moeten meer kijken of het ook goed in deze tijd past. Er is politieke onrust en mensen raken hun baan kwijt. De kijker wil gewoon ontspanning op tv. Lekker wegdromen. Met presentatoren die niet te ver van je afstaan. Dat dna zie je nu in elk programma dit najaar."

Lees meer over:
sbs
Tip de redactie