The Voice-format aangepast in VS

AMSTERDAM - De Amerikaanse versie van The Voice gaat er komend seizoen anders uitzien. Tijdens de tweede ronde van de zangcompetitie, The Battles, kunnen coaches kandidaten van een ander team 'stelen'.

"Dit jaar staat er veel meer op het spel", zegt uitvoerend producent Mark Burnett tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

"Als de coaches hun battles hebben gehouden en een persoon uit hun team wegsturen, kunnen andere coaches ingrijpen en die persoon 'stelen' voor hun eigen team."

De vier coaches mogen elk twee kandidaten overnemen, zodat ze uiteindelijk tien zangers per team overhouden. Die gaan door naar een nieuwe ronde, genaamd The Knockouts, waar per groep vijf zangers overblijven die doorgaan naar de liveshows.

Nederland

Het derde seizoen van The Voice gaat in de Verenigde Staten volgende maand in première. De derde editie van The Voice of Holland begint volgende week vrijdag.

"Wat er in Nederland gaat veranderen, maken we volgende week bekend tijdens een persconferentie", zegt een woordvoerder van Talpa. "Dan moet je niet denken aan spectaculaire veranderingen, maar er zijn altijd kleine dingen die je kunt bedenken om een show beter te maken."

Tip de redactie