AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens, Bridget Maasland, Hidde van Warmerdam en Jim Bakkum zijn de nieuwe presentatoren van het vernieuwde Shownieuws.

Dat bevestigt SBS dinsdag na eerdere geruchten aan NU.nl. Nieuw is dat zowel de vroege als de late editie door één persoon worden gepresenteerd, laat een woordvoerster van SBS6 weten.

Van Warmerdam en Bakkum gaan afwisselend een week lang de vroege editie presenteren. Van Erven Dorens en Maasland nemen de late editie voor hun rekening.

Hidde van Warmerdam is afkomstig van de Amsterdamse stadszender AT5. Zowel hij als Jim Bakkum zullen voor SBS6 ook andere programma's gaan presenteren. Welke dat zijn is nog niet bekend.

SBS6 hoopt vanaf september over te gaan op de nieuwe vorm van het entertainmentprogramma, maar een harde datum is er niet. "We zitten middenin een proces en zijn nu druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten," aldus de zegsvrouw.

Eigen karakter

De uitzendingen van 19.20 uur en 22.55 uur zullen meer dan nu het geval is een eigen karakter krijgen. "De vroege editie is vooral gericht op nieuws, in de late editie is meer ruimte voor de hoofdrolspelers en deskundigen van dat nieuws."

Wat betreft de onderwerpen zal volgens de woordvoerster meer de nadruk komen te liggen op 'breed entertainment', zoals muziek, sport, film en lifestyle.

Bovendien zal Shownieuws in de nieuwe vorm volledig losgekoppeld zijn van Hart van Nederland, met een eigen studio en eigen presentatoren.