LONDEN - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn niet van plan vrijdagavond aan te schuiven aan tafel bij Mart Smeets.

Het duo zou eigenlijk in de NOS-studio aanwezig zijn, maar beide volleyballers kiezen ervoor weg te blijven. "Dat is een bewuste keuze", laat Nummerdor weten aan NUsport.

Afgelopen week kwam de anchorman in opspraak na een veelbesproken interview met volleybalster Manon Flier, de vriendin van Nummerdor.

"Daar heeft het ook mee te maken", vervolgt de 35-jarige Nummerdor. Belangrijker voor hem en Schuil is echter de negatieve manier waarop Smeets zich in het verleden over beachvolleybal heeft uitgelaten.

"Het gaat met name om het vooroordeel dat Smeets heeft ten opzichte van mijn sport. Daar heeft hij de afgelopen jaren duidelijk zijn mening over gegeven. Dan heb ik geen zin om nu na onze vierde plaats daar aan te schuiven. Daar pas ik voor."

Goud

"Ook als we goud hadden gewonnen, waren we er niet gaan zitten", vult zijn partner Schuil aan. De ervaren (beach)volleyballer zegt de uitzending met Flier teruggekeken te hebben. "Tja, het was een beetje respectloos", blijft hij nuchter. "Maar ik geloof dat ik niet de enige ben die er zo over denkt."

"We moesten er vanavond gaan zitten, maar ja en dan? Dan word je met de grond gelijk gemaakt. Daar heb ik geen zin in. Mart heeft gewoon niets met beachvolleybal. Dat is duidelijk."

Genoten

Schuil wil ook het op de Olympische Spelen gecreëerde beeld van zijn sport in stand houden.

"Laat de mensen in Nederland maar het positieve beeld houden dat ze nu hebben. Dat moet je niet de grond in laten boren door één man. Ik heb genoten van het stadion en de mensen. Het zag er prachtig uit."

Toch is het ergens ook jammer dat ze niet in de studio zijn vrijdagavond. "De hele uitzending staat een beetje in het teken van Right to Play. Ook wij zijn daar ambassadeur van. Daarom is het wel jammer."