AMSTERDAM - VARA ontkent de geruchten dat de talkshow Pauw & Witteman gaat stoppen. Het programma komt vanaf 17 september gewoon weer op tv.

Dat verzekerde een woordvoerder van de omroep woensdag.

De geruchtenstroom kwam op gang doordat roddelkoning Evert Santegoeds op Radio 538 liet weten dat Pauw en Witteman vanaf volgend seizoen plaats zouden maken voor Matthijs van Nieuwkerk.

"Bekend is dat hij redelijk ontevreden is met de plek die hij heeft in het bestel op Nederland 3", verklaarde Santegoeds. "En vooral het feit dat hij regelmatig moet wijken voor voetbal."

Het tijdstip van Pauw & Witteman zou worden gebruikt voor een nieuw programma voor de presentator van De Wereld Draait Door. De wens van Van Nieuwkerk om een programma te presenteren op een ander tijdstip dan DWDD, dat om 19.30 begint, is niet onbekend.

Uitstapje

Hij maakte vorig jaar een tijdelijk uitstapje naar de late avond met de talkshow Je Mist Meer Dan Je Ziet. Wat de overstap naar de late avond zou betekenen voor de toekomst van DWDD, is onduidelijk.

De VARA wil nog niets kwijt over de programmering van volgend seizoen. "Daar is nog niet over gepraat", beweert de zegsvrouw.