AMSTERDAM - Wilfred Genee belooft dat de dagelijkse sportshow die hij gaat maken op RTL 7 niet slechts een korte versie van zijn programma Voetbal International wordt. 

Oud-voetballer René van der Gijp, vaste gast in het met een Gouden Televizierring bekroonde voetbalpraatprogramma, vreest met RTL Daily Sport voor een 'overkill' van de formule en doet niet mee.

"Het wordt geen korte versie van VI. De inhoud is meer vluchtig en newsy en we behandelen ook andere sporten", stelt Genee donderdag in het AD.

Johan Derksen, het derde vast gezicht van Voetbal International, is inderdaad ook betrokken bij RTL Daily Sport, maar net als Genee slechts tijdelijk. "Is het eenmaal op gang gebracht dan zullen wij minder te zien zijn en neemt een carrousel van andere presentatoren en deskundigen het over."

RTL Daily Sport is vanaf het najaar elke werkdag te zien op RTL 7, van 19.00 tot 19.30 uur. Voetbal International, onder leiding van Genee op dezelfde zender, blijft gewoon bestaan. Die show is elke maandag- en vrijdagavond te zien.