AMSTERDAM - Maartje van Weegen presenteert haar laatste uitzending van het Radio 4-programma De Klassieken vrijdag 31 augustus vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Van Weegen ontvangt daar gasten waar ze tijdens haar 41-jarige carrière mee te maken heeft gehad.

"De laatste uitzending van De Klassieken belooft een speciale uitzending te worden, waarin wordt teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren", legt Roland Kieft, eindredacteur van Radio 4, uit.

"Ik denk dat veel collega's, musici en haar grote schare trouwe luisteraars dan graag hun waardering voor haar kenbaar willen maken."

De laatste jaren waren onder meer prinses Margriet, Mark Rutte, Cees Nooteboom en Matthijs van Nieuwkerk te gast.

Op locatie

De Klassieken wordt elke laatste vrijdag van de maand op locatie uitgezonden vanuit de huiskamer van een luisteraar of bekende musici als André Rieu en Jaap van Zweden.

Voor de speciale laatste uitzending van Van Weegen is gekozen voor het Concertgebouw.

De 61-jarige Van Weegen was sinds 2006 bij de AVRO te horen met De Klassieken. Haar plaats wordt ingenomen door Clairy Polak, die na zes jaar stopt als presentatrice van Buitenhof.

Tv-afscheid

Op televisie neemt Van Weegen afscheid met een avondvullende uitzending op themakanaal Best 24. Daarin blikt ze terug op haar 41-jarige carrière bij de publieke omroep. Zo komen onder meer 30 Minuten, het gesprek dat ze had met prinses Juliana en prins Bernhard en de live uitzending rond de geboorte van kroonprinses Catharina Amalia voorbij.

De presentatrice heeft de uitzending zelf samengesteld en zal alle programma's inleiden. "Ik heb met veel plezier menig uurtje doorgebracht in de archieven van Beeld en Geluid om tot een mooie, evenwichtige programmering te komen", aldus Van Weegen.

Het afscheid van Maartje van Weegen wordt op vrijdag 31 augustus om 20.30 uitgezonden op Best 24.