AMSTERDAM - Willem Holleeder wordt mogelijk columnist bij Nieuwe Revu. De onlangs vrijgekomen topcrimineel is in onderhandeling met het weekblad.

Dat heeft hoofdredacteur Erik Noomen bevestigd. "We hebben al samen gezeten en dat was erg gezellig, maar we zijn er nog niet uit."

De Heinekenontvoerder zou zijn columns zelf gaan schrijven. "Wij denken niet aan een ghostwriter a la Johan Cruijff in De Telegraaf. Willem is een welbespraakte man, een goedgebekte Jordanees. Onderschat hem niet", zegt Noomen.

Over de inhoud van de stukjes is nog niet gesproken. "We hebben er wel een beeld van, maar dat moeten we nog bespreken. Maar hij heeft natuurlijk een mening waar de Nieuwe Revu-lezer op zit te wachten."

Hoeveel de Heinekenontvoerder vraagt voor zijn nieuwe baantje is onbekend. Volgens Noomen liggen vraag en aanbod nog een eindje uit elkaar.

Holleeder kwam in januari vrij na zes jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor afpersing. Hij wordt door justitie ook in verband gebracht met diverse liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.