HILVERSUM - De eerste uitzending van het nieuwe actuele zomerprogramma WNL Half 8 Live! heeft maandagavond slechts 132.000 kijkers aan zich weten te binden.

Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

PVV-leider Geert Wilders was te gast in de eerste editie. Hij sprak met presentatrice Merel Westrik over onder meer Europa en de financiële situatie van Griekenland.

WNL Half 8 Live! is deze zomermaanden op het tijdstip van De Wereld Draait Door op Nederland 3 te zien. Het KRO-programma Spoorloos Extra had maandagavond de meeste kijkers, ruim 1,4 miljoen.

De slimste mens

De start van het NCRV-programma De slimste mens trok gemiddeld 777.000 kijkers. De tv-quiz was het meest bekeken programma op Nederland 2.

Voormalig nieuwslezer Philip Freriks presenteert het programma en krijgt daarbij hulp van historicus Maarten van Rossem, die commentaar levert op de kandidaten en hun kennis.

In iedere aflevering strijden drie bekende Nederlanders, van wie er steeds eentje afvalt en waarvoor de volgende dag een nieuwe deelnemer in de plaats komt. Op 31 augustus moet de slimste mens bekend zijn.