AMSTERDAM - De politie heeft geen informatie gelekt naar De Telegraaf over een ernstige mishandeling tijdens het dancefeest Sensation.

Dat zei misdaadverslaggever en Telegraaf-journalist John van den Heuvel vrijdag in RTL Boulevard. Eerder op de dag kondigde de advocaat van kickbokser Badr Hari aan aangifte te doen over schending van het ambtsgeheim.

Volgens advocaat Bénédicte Ficq is het dagblad opvallend snel op de hoogte van de ontwikkelingen in de zaak waarbij haar cliënt door getuigen en het slachtoffer is aangewezen als dader.

Ook stond er 'verdacht veel specifieke informatie' in de krant. Ficq ontkent overigens dat Badr Hari betrokken was bij de mishandeling in een skybox in de Amsterdam Arena.

Revalidatiekliniek

Het slachtoffer, de miljonair Koen Everink, mag het ziekenhuis verlaten en gaat naar een revalidatiekliniek. Hij liep gecompliceerde beenbreuken en gezichtsletsel op.

Het is onzeker of hij ooit weer normaal kan lopen of sporten, zei oud-politieman Van den Heuvel na met hem te hebben gesproken.