AMSTERDAM - Utrecht behoudt toch een krant krant voor dak- en thuislozen. Straatnieuws gaat samenwerken met de Amsterdamse Z! en maakt een doorstart. 

Er is een nieuwe stichting opgericht die voor de doorstart gaat zorgen, maakte Straatnieuws Utrecht woensdag bekend.

Voortaan maakt de redactie van de Amsterdamse straatkrant Z! een rompkrant aan, die door Straatnieuws Utrecht wordt aangevuld met regionale pagina's. Ook krijgt de Utrechtse editie een eigen voorpagina.

De eerste nieuwe krant komt uit op vrijdag 13 juli. De makers noemen het geen krant meer, maar een fullcolour magazine van 32 pagina's. 

De verkopers kopen Straatnieuws in voor 1,10 euro en verkopen deze op straat voor 2 euro. De winst mogen de verkopers houden. De eerste twee keer verschijnt het magazine driewekelijks, daarna tweewekelijks.

Ramp

Begin juni kondigde Straatnieuws aan dat de krant zou stoppen, omdat exploitatie "door de veranderde financiële omstandigheden" niet langer verantwoord was.

De laatste editie van de oude Straatnieuws verscheen 23 juni en wordt tot 6 juli verspreid.

Volgens de redactie zou het wegvallen van de krant "vooral een ramp betekenen voor de verkopers, die afhankelijk zijn van de krant voor hun inkomsten en contact met de samenleving".

Daarom heeft Ed van Eeden, lid van de redactieraad, in overleg met hoofdredacteur Frank Dries, een reddingsactie opgezet. Van Eeden zit nu in het bestuur van de nieuwe Stichting Straatnieuws Utrecht.