AMSTERDAM - Smeets heeft voorlopig niet de intentie om te stoppen met zijn werk als sportjournalist.

"Zolang het fysiek kan ga ik door", zegt hij zaterdag in het AD. "En met de beperking dat als het niet meer gaat, ik zelf kan zeggen: ik stop."

Smeets is sinds 1974 verbonden aan het programma Studio Sport en sinds 2002 in vaste dienst van de NOS.

Freelancer

De journalist wordt dit jaar voor het eerst ingehuurd als freelancer. "Het is sinds begin dit jaar aan de NOS-directie welke klussen ik krijg."

De journalist denkt erover om de NOS te verlaten. "Ik heb nu een keer gesproken met een andere omroep", bekent de 65-jarige sportpresentator. Hij wil niet zeggen met welke omroep hij in gesprek is. "Maar wellicht is daar een optie voor 2013 en verder. Een vervolgafspraak is er nog niet."

Tour

Smeets werd gevraagd om de Tour de France en Olympische Spelen te verslaan. "Toen heb ik gezegd: ik neem aan dat ik vrijdag na de Spelen gewoon naar de proloog van de Ronde van Spanje kan? Je zag ze kijken: die man is gek."

De presentator krijgt vaak de kritiek dat hij arrogant en nukkig is. "Iemand met een mening is in Nederland al snel een arrogante zak", vindt Smeets. Toch doet hij tegenwoordig meer zijn best om vriendelijk over te komen. "Ik moest proberen geen karikatuur van mezelf te worden. Dus ik let nu op."