HILVERSUM - De strijd tussen Studio Voetbal en VI Oranje is nog niet beslist, maar NOS en RTL maken zich alweer op voor een nieuwe kijkcijfermeting. 

De komende weken staan Nederland 1 en RTL 4 in het teken van de Tour de France.

Mart Smeets is vanaf zaterdag 3 weken lang het gezicht van NOS Studio Sportzomer - De Avondetappe. In zijn wielertalkshow, live vanaf verschillende locaties in Frankrijk, ontvangt Smeets elke avond bekende gasten met wie hij de koers van die dag bespreekt.

Op de gastenlijst in Frankrijk staan onder anderen Niki Terpstra, Annemiek van Vleuten, Dries van Agt, Marianne Vos, Herman Wijffels, Abdelkader Benali, Bram Moszkowicz en Eva Jinek.

Vaste tafelgenoten zijn Bert Wagendorp, Thijs Zonneveld en Edwin Winkels. Michael Boogerd is bij de NOS de huisanalist tijdens de ronde van Frankrijk.

Genee

Wilfred Genee schakelt vanaf maandag over van voetbal op wielrennen, met het dagelijkse praatprogramma De Zomer van 4: Tour du Jour.

Genee presenteert zijn tourprogramma elke avond live vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Zijn twee vaste gasten zijn ervaringsdeskundigen Gert Jakobs en Danny Nelissen.

Verder schuiven onder anderen Erik Hulzebosch, Daniëlle Oerlemans, Leontien van Moorsel, Tijl Beckand, Erben Wennemars en Johan Derksen aan. 'Jakhals' Erik Dijkstra doet vanuit Frankrijk verslag van de Tour en alles daar omheen.