AMSTERDAM - Loes Luca, Pleuni Touw, Cecile Heuer en Beppie Melissen worden de Nederlandse Golden Girls.

RTL komt dit najaar met een Nederlandse versie van de Amerikaanse serie, die wordt geproduceerd door Eyeworks. Dat maakt de zender dinsdag bekend.

"De serie Golden Girls is een tv-serie die wereldwijd bekend is. Dat wij zijn gevraagd om er een Nederlandse versie van te maken, is ongelooflijk spannend", reageren die vier actrices.

Noordwijk

De Nederlandse remake van Golden Girls gaat zich afspelen in Noordwijk aan Zee, waar de vier vriendinnen in een huis wonen. De scripts zijn gebaseerd op de originele scenario's, maar worden aangepast.

"De basis van de serie blijft hetzelfde, maar we gaan het natuurlijk wel aanpassen naar onze tijd en cultuur. De scripts beloven in ieder geval veel humor en die serie zal ook een jong publiek aanspreken."

Programmadirecteur Erland Galjaard is in zijn nopjes met de vier hoofdrolspeelsters. "Vier fantastische en zeer ervaren actrices die zo'n grote titel als Golden Girls als geen ander kunnen dragen", jubelt Galjaard.

De remake van Golden Girls krijgt een vaste plek op de zaterdagavond, maakt de programmadirecteur bekend. De eerste aflevering wordt op 25 augustus uitgezonden.