HILVERSUM - Lieke van Lexmond kan niet wachten op de eerste aflevering van haar nieuwe taalprogramma Stabilo Spellingstrijd.

“Het is geweldig dat ik de zaterdagavond bij RTL 4 mag vullen”, zegt de presentatrice in RTL Boulevard.

Stabilo Spellingstrijd gaat aankomende zaterdag van start. Het taalprogramma draait om scholieren uit groep zeven en acht van een basisschool die allerlei woorden correct moeten zien te spellen.

De opnames zijn in volle gang. Het bevalt Van Lexmond erg goed om een programma met kinderen te maken. “Het is makkelijk om met hen te werken. Ze zijn zo open, spontaan en echt.”

Gemak

Volgens de 30-jarige actrice en presentatrice voelen de jonge deelnemers zich op hun gemak bij haar.

“Ze zien me niet als mijn personage Charlie Fischer (uit Goeden Tijden, Slechte Tijden, de soapserie waarin Van Lexmond jaren actrice was, red.), maar ze zeggen Lieke en weten wel wie ik ben. Ze moeten ontspannen zijn en ik moet hen een goed gevoel geven.”

Jurriaan Oerlemans, de vriend van Van Lexmond, heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk. Van Lexmond verwacht dat zij het nieuwe programma erg leuk gaan vinden. “Ik denk dat ze zaterdag met blocnote op schoot gaan zitten en dat ze ver zullen komen.”