AMSTERDAM - De lancering van de applicatie van De Nieuwe Pers (DNP) is een aantal weken uitgesteld, omdat de financiering van het project nog niet rond is.

Dat melden initiatiefnemers Ben Rogmans en Jan-Jaap Heij maandag op de website van het project.

De digitale opvolger van dagblad De Pers zou eind deze maand van start gaan. 

Volgens directeur Rogmans en hoofdredacteur Heij zijn de voorbereidingen in een afrondende fase, maar zijn "de laatste details rondom de financiering van het project" nog niet rond.

Niet mislukt

De initiatiefnemers zeggen niet te denken dat de zaak zal mislukken. Ze hopen dat de lancering wel op een ander tijdstip in de zomer van 2012 plaatsvindt.

De redactie zal onder leiding van Jan Jaap Heij tot die tijd "nog maar sporadisch" nieuwe artikelen schrijven voor de al bestaande website en apps. 

Het is de bedoeling dat straks een redactie van ongeveer twaalf vaste mensen en tien freelancers zes keer per week een 'krant' zal maken.

Per redacteur

De Nieuwe Pers verschijnt in eerste instantie alleen als app voor de iPad en de iPhone. Later moet DNP ook verschijnen voor Android-gebruikers en op gewone computers.

Een maandabonnement kost dan 2,49 euro, een los nummer 79 cent. Heij kondigde onlangs op het Persinnovatiecongres aan dat in de toekomst ook abonnementen per redacteur genomen kunnen worden.

De laatste papieren editie van De Pers verscheen op 30 maart, nadat mediabedrijf Wegener en uitgever Mountain Media de stekker eruit trokken vanwege tegenvallende advertentie-inkomsten. De digitale doorstart kreeg binnen enkele weken vorm, toen veel lezers aangaven te willen betalen voor een digitale editie.