AMSTERDAM - De laatste uitzending van Peter R. De Vries misdaadverslaggever heeft zondag 1.053.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Daarmee komt het programma op plaats 6 van best bekeken programma’s op de zondagavond.

Na zeventien jaar zette de misdaadverslaggever dit weekend een punt achter zijn programma dat onthult en ontmaskert. SBS 6 zond twee afleveringen van het programma uit.

Na een reguliere aflevering kregen mensen een kijkje achter de schermen en kwamen de medewerkers van Peter R. aan het woord. Het is nog niet bekend wat Peter R. de Vries in de toekomst gaat doen.

Koningin Elizabeth

Op de NOS-uitzending rondom het 60-jarig jubileum van de Britse koningin Elizabeth stemden 660.000 kijkers af. De Britse koningin voer zo’n drie uur mee in een grote parade van meer dan duizend boten. De tocht was elf kilometer lang en ging over de rivier de Theems. Het was één van de hoogtepunten van de viering van het diamanten regeringsjubileum van de koningin.

Op plaats 17 in de lijst van best bekeken programma’s staat de documentaire De Laatste Bocht van de NCRV. Daar keken 562.000 mensen naar. De documentaire ging over Bas Mulder die in 2010 overleed aan lymfeklierkanker.

Hij was jarenlang één van de iconen van de inzamelingsactie Alped'HuZes; het wielerevenement waarbij deelnemers geld ophalen voor kankeronderzoek. Documentairemakers Ariane Greep en Bas Steman volgden Bas in de laatste vier jaren van zijn leven.