AMSTERDAM - Presentator Prem Radhakishun stopt per september met zijn radioprogramma PREMtime voor omroep NTR op Radio 1.

Een woordvoerder van NTR bevestigt tegen NU.nl dat de presentator heeft laten weten met het programma te willen stoppen.

Radakishun vindt het vervelend dat zijn programma op Radio 1 naast de gebruikelijke nieuwsuitzeningen van NOS, af en toe onderbroken wordt voor 'brekend' nieuws. 

Ook vindt hij het frustrerend dat andere radio 1-programma's geen nieuws uit zijn programma oppikken. Dat heeft de presentator vrijdag gezegd tegen radiostation BNR, waarvoor hij eerder gewerkt heeft.

'Geen conflict'

Volgens de zegsman van NTR is er echter geen sprake van een "hoogoplopend conflict", waar BNR over schrijft.

"Prem komt komende zomer nog met de nieuwe tv-serie Je kunt het niet meenemen over erfeniskwesties", aldus de woordvoerder.

Het nieuws dat de presentator weg zou gaan bij NTR, is volgens hem dus niet juist. "Prem heeft plotseling aangekondigd per september met zijn radioprogramma te willen stoppen. Dat dit nu naar buiten komt, overvalt ons een beetje."

Wat NTR betreft is het laatste woord er dan ook nog niet over gezegd. "Het programma doet het hartstikke goed, wij zijn er erg tevreden over. We zullen er dan ook alles aan doen om het te behouden."