AMSTERDAM - De laatste uitzendingen van zijn misdaadprogramma zijn Peter R. de Vries niet in de koude kleren zitten.

"Natuurlijk gaat dat gepaard met een gevoel van weemoed", vertelt De Vries vrijdag in de radioshow van Edwin Evers.

"We hebben zeventien jaar lang dit programma gemaakt met elkaar, met een team", gaat de 55-jarige misdaadjournalist verder over zijn vertrek bij SBS 6.

"Als dan uiteindelijk de stekker eruit gaat, ook al doe je dat weloverwogen, dan is dat toch een speciaal moment." De laatste uitzending van het programma was zondag te zien.

De Vries twijfelt soms wel aan zijn keuze om op te stappen bij de zender. "Ook nu komen er nog mooie tips binnen over zaken waarvan je denkt: potverdorie, als we volgend seizoen door waren gegaan was dat meteen een dossier geweest."

Nieuwe programma's

Toch heeft de misdaadverslaggever al wel wat gesprekken met producenten voor nieuwe tv-programma's. Ook is De Vries bezig met dingen buiten televisie, maar wel in de media. Na een duikvakantie gaat hij kijken wat hij daarmee wil gaan doen. "Eerst letterlijk onderduiken en daarna beslissen."

De Vries heeft na zijn afscheid dus genoeg te doen en valt niet in een zwart gat. "Ik stop niet met werken en ik ga niet vissen of achter de geraniums zitten." De laatste twee afleveringen van het misdaadprogramma van Peter R. de Vries worden zondag uitgezonden.