AMSTERDAM - Gerard Joling zegt zoveel hilarische dingen mee te maken, dat hij graag een nieuwe realityserie zou willen maken.

"Mensen die elkaar de kop inslaan om mij een bos bloemen te geven, ik noem maar iets", vertelt Joling in een interview met tijdschrift Vriendin.

Hij vindt het vooral jammer dat in zijn vorige realityserie Only Joling er zo weinig van zijn vak werd getoond.

"Soms zitten mijn manager en ik gierend van het lachen in de auto en roepen: 'Dit zouden we moeten filmen, anders gelooft niemand het!'"

De zanger had kortgeleden ook geroepen dat er zelfs in zijn slaapkamer gefilmd mag worden, maar daar komt hij enigzins op terug. "Dat is op zich prima, maar dat wil niet zeggen dat de camera gedraaid mag worden als ik de liefde met iemand bedrijf."

Doodsbedreiging

Naast hilariteit maakt Joling ook mindere dingen mee. Zo is de 52-jarige zanger meerdere malen bedreigd met de dood. Dat gebeurde via zijn website nadat hij eerder dit jaar een hit scoorde met Dan voel je me beter, een cover van de Braziliaanse zanger MIchel Teló.

"Mensen schreven dat ik kapot geschoten moest worden", zegt Joling. "Ik moest van het origineel afblijven. Iedereen mag zeggen wat ie wil, maar dat hoeft toch niet op zo'n manier? De teksten zijn later van de site afgehaald en is het allemaal met een sisser afgelopen."