AMSTERDAM - Henk Krol heeft geprobeerd de publicatie van een artikel in homomagazine Winq tegen te houden. Hij heeft het advocatenkantoor van Bram Moszkowicz in de arm genomen, omdat het stuk volgens de hoofdredacteur van de Gay Krant vol staat met leugens. 

Het blad laat weten het artikel eind volgende week gewoon te publiceren.

In het stuk Demasqué van een Activist wordt Krol volgens Winq-hoofdredacteur Edwin Reinerie ontmaskerd. "Ik zou volgens de brief die ik van Moszkowicz kreeg een strafbaar feit plegen als ik het artikel publiceer", vertelt Reinerie aan Novum Nieuws. "Ik denk dat het om laster gaat."

Het artikel gaat onder meer over de openstelling van het burgerlijk huwelijk in 2001. Volgens Reinerie is de rol van Krol in het homohuwelijk kleiner dan de hoofdredacteur van de Gay Krant beweert. "Krol heeft die openstelling naar zich toe getrokken. Hij deed de pr en het lobbywerk, maar het onderzoek dat eraan ten grondslag lag, was het initiatief van iemand anders."

Negatief

Krol, die behalve bladenmaker ook vicevoorzitter van de partij 50Plus en lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant is, bevestigt dat hij heeft geprobeerd de publicatie tegen te houden. "Omdat het van voor naar achter niet klopt", vertelt Krol. "Veel mensen belden me op dat ze benaderd waren omdat er een artikel over me werd geschreven." Volgens Krol werd er slechts gevraagd naar negatieve verhalen. "En de positieve dingen werden genegeerd."

Krol weet nog niet of hij na publicatie stappen onderneemt. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Het is afwachten wat er gebeurt. Op een gegeven moment is een artikel zo negatief dat het op je lachspieren werkt." Het blad ligt volgende week vrijdag in de winkel.