AMSTERDAM – Zakenman Rupert Murdoch ontkent dat mediaconcern News Corp van plan is om de Britse kranten te verkopen om het overige deel van zijn bedrijf te beschermen.

Eerder meldden verschillende Britse kranten dat News Corp de mogelijkheden aan het onderzoeken is om dagbladen zoals The Sun, The Times en The Sunday Times af te splitsen, zo meldt persbureau Reuters.

Onder andere de Financial Times en The Daily Telegraph meldden dat de kranten in een apart vehikel zouden worden gestopt voor bewaring. Ook een verkoop aan rijkere individuen werd naar verluidt onderzocht.

Uitgeven

Murdoch schrijft nu in een persbericht: “News Corp blijft betrokken als uitgever, News International inbegrepen. Het uitgeven zit in de kern van het bedrijf en is onze toekomst.”

News International, onderdeel van News Corp, kwam in de verlegenheid nadat bleek dat afluisterpraktijken gemeengoed waren op de redactie bij de inmiddels opgeheven tabloid News of the World. Onlangs werd Murdoch in een rapport door het Britse parlement verweten niet geschikt te zijn om een bedrijf te leiden.

Lees hier alles over het afluisterschandaal