AMSTERDAM - Alle hoofdrolspelers van de musicalserie Glee komen terug in het vierde seizoen.

"Ze keren allemaal terug, iedereen heeft ja gezegd", zegt Glee-bedenker Ryan Murphy tegen de Amerikaanse entertainmentsite Vulture.

"We hadden een vergadering en ik zei: iedereen die wil blijven, mag blijven", vertelt Murphy. Wel zegt de schrijver en producent dat de acteurs niet in alle afleveringen te zien zijn. "Maar iedereen wil wel bij de familie blijven."

Eerder gingen er geruchten dat hoofdrolspelers Amber Riley en Dianna Agron op zouden stappen. Riley zei over de opnames van de laatste aflevering van het derde seizoen dat ze de 'Glee-familie zou gaan missen' en dat werd opgevat als de aankondiging van haar vertrek.

Bitterzoet gevoel

"Amber had het over het bitterzoete gevoel dat ze niet meer met z'n allen in diezelfde ruimte zouden zijn."

Een aantal van de personages is namelijk klaar met de middelbare school en gaat verder. Volgens Murphy zijn de acteurs blij met de nieuwe verhaallijnen die hierdoor ontstaan. "Ze zijn allemaal erg blij met de kant die hun personages opgaan."

De laatste aflevering van het derde seizoen wordt dinsdag in de Verenigde Staten uitgezonden. Eerder werd bekend dat een deel van het vierde seizoen, dat vanaf het najaar is te zien, zich afspeelt in New York omdat de personages Kurt Hummel en Rachel Berry daar gaan studeren.