RIJSWIJK - Voetballer Robin van Persie gaat in aanloop naar het EK Voetbal een nieuwe uitdaging aan. Samen met Cartoon Network gaat hij op zoek naar jong voetbaltalent.

Kinderen die goed zijn in hooghouden of die bijzondere voetbaltrucjes kunnen, zijn uitgenodigd een video in te sturen. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit onder meer Pedro Pinto, sportpresentator bij CNN International.

De jury selecteert de 20 beste video’s en iedereen kan vervolgens op de website stemmen op de allerbeste inzendingen.

De winnaar mag met acht andere winnaars uit Europa een dag trainen met Robin van Persie in Londen.

Trainingstips

De wedstrijd gaat op 1 juni van start. Robin van Persie deelt dan op de zender en de website de geheimen van zijn succes en geeft daarnaast trainingstips. Tot 14 juni kunnen de kinderen hun video’s insturen, die staan dan vanaf 18 juni op de website.

De 28-jarige voetballer kijkt erg uit naar de zoektocht. “Ik speel al voetbal sinds ik kan lopen en ik ging bij het jeugdteam toen ik 5 jaar oud was. Ik vind het belangrijk om de natuurlijke passie die kinderen hebben voor sport op een positieve manier te stimuleren. Met deze actie bieden we een kind de kans om te spelen met een profvoetballer. Dit is een prijs waar ik als kind alleen maar van kon dromen."