HILVERSUM - De urban radiozender FunX blijft bestaan. FunX krijgt een plek binnen de publieke omroep en houdt zijn eigen klank.

De omroepen BNN, NTR en VPRO gaan bijdragen aan de programmering.

Dinsdag tekenden de lokale omroepen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, waar FunX te ontvangen is, een overeenkomst met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voor de toekomst van de jongerenzender vanaf 2013.

Het radiostation dreigde te verdwijnen omdat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de vier grote steden de geldkraan dichtdraaien.

Mutsaers

Zendermanager van 3FM Wilbert Mutsaers krijgt volgend jaar de supervisie over FunX. De NPO steunde de zender de afgelopen zeven jaar met kennis, techniek en geld.

Door de samenwerking met de lokale omroepen in de grote steden heeft FunX op gezette tijden lokale edities. ''De luisteraars en het geluid van FunX zijn voor de NPO belangrijk en alle reden om de samenwerking met de lokale omroepen te versterken'', zegt directeur NPO Audio Jan Westerhof.

Opgelucht

Interim-directeur Rocky Tuhuteru van FunX is opgelucht dat de toekomst van FunX is veiliggesteld met de overeenkomst met de NPO: ''De luisteraars hebben duidelijkheid. Het is zeker dat FunX blijft bestaan''.