AMSTERDAM - Cornald Maas wordt de juryvoorzitter van De Andere Finale, het alternatieve songfestival dat vlak voor de grote Eurovisie Finale wordt uitgezonden op Nederland 2.

De artiesten die optreden zijn, anders dan bij het nationale songfestival, geen bekende Nederlanders. Het zijn onbekende talenten uit het veld van het Leger des Heils.

Tijdens het programma zingen zij bekende liedjes uit de historie van het Eurovisie Songfestival. Cornald is blij met zijn voorzitterschap.

"Ik vind het een mooi idee dat mensen die het in hun leven niet gemakkelijk hebben gehad, voor één keer in de schijnwerpers staan en met de liedjes van het songfestival even al hun leed kunnen vergeten."

RKK

Catherine Keyl presenteert het muziekevenement samen met Wilfred Kemp. Het programma komt voort uit een samenwerking van het Leger des Heils en omroep RKK. Het wordt op 26 mei om 19.00 uur uitgezonden.

Cornald Maas presenteerde tot twee jaar geleden de programma's rondom het Eurovisie Songfestival voor de TROS. Dat werd in 2010 stopgezet wegens een volgens de TROS volstrekt onacceptabele tweet van de songfestival-liefhebber.