HILVERSUM - PVV-politicus Dion Graus krijgt een gastrol als animal cop in Flikken Maastricht. Dat heeft Graus in het programma Eva Jinek op Zondag afgesproken met Flikken-acteur Victor Reinier.

Graus liet tijdens de uitzending zijn haar knippen voor de rol. Producent Rolf Koot van Eyeworks gaf tijdens het programma telefonisch zijn fiat aan het plan. Graus was samen met Victor Reinier en Maurice de Hond te gast bij Eva Jinek.

Hij zei het een schande te vinden dat de dierenpolitie, waar Graus zich al jaren sterk voor maakt, wordt afgeschaft. Naar zijn mening gevraagd, zei Reinier dat hij niet in een speciale politiebrigade voor dierenmishandeling gelooft.

Toen Jinek opperde dat de animal cops iets waren voor een aflevering van Flikken Maastricht, reageerde Graus enthousiast. Hij bood aan om de rol van dierenpolitieagent in de serie op zich te nemen. "Maar je ziet er niet uit als een politieagent", vond Jinek. "Ik ben bereid om een tondeuse in mijn haar te zetten hoor", zei Graus. Reinier: "Wat mij betreft gaat het door."

Update

Aan het eind van de uitzending kwam de visagiste van Jinek erbij, om ter plekke het haar te knippen van het PVV-Kamerlid. Er moest volgens Reinier een flink stuk vanaf om Graus geloofwaardig te maken als agent. Jinek beloofde maandag met een update over Graus' kapsel te komen in de Koninginnedag-uitzending van WNL.