HILVERSUM - Haar draaiende stoel bij The Voice of Holland moet ze afstaan aan Trijntje Oosterhuis. Maar RTL4 heeft Angela Groothuizen alweer gevraagd voor een andere klus.

Ze wordt volgend tv-seizoen jurylid in de nieuwe talentenjacht Beat The Best. De tv-competitie uit de koker van John de Mol draait om zeer uiteenlopende en internationale topacts.

De acts zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals zang/muziek, variété/humor en dans/beweging.

Elke categorie wordt beoordeeld door een deskundig jurylid. Angela neemt de categorie zang/muziek voor haar rekening, maakte RTL4 woensdag bekend. Momenteel is Groothuizen te zien bij SBS6 in de muziekverkiezing De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen.

Gordon en Chantal Janzen zullen Beat The Best presenteren. RTL maakt binnenkort de namen bekend van de overige juryleden.

Iedere aflevering van Beat the Best bestaat uit twaalf acts. De jury beoordeelt na ieder optreden of de act de beste uit een van de drie categorieën is. De besten mogen zolang op een van de drie hotseats zitten. Het publiek in de studio bepaalt echter welke van de drie beste acts doorgaat naar de finale.