HILVERSUM - Dinsdag maakte Humberto Tan bekend te vertrekken als vaste presentator bij RTL Boulevard. Maar dat was niet omdat hij uitgekeken is op de entertainmentwereld.

"Totaal niet", vertelt hij in het AD.

"Bovendien bericht Boulevard over een steeds breder gebied. Andere thema’s als de aanslag in Apeldoorn, ontwikkelingen in het Catshuis en de lawine in Lech komen steeds vaker aan bod. Het improviseren daarbij vond ik mooi", gaat hij verder.

'Groeiend pakket'

Reden voor zijn vertrek is de te hoge werkdruk. "Ik kon mijn werk bij Boulevard niet meer combineren met BNR Nieuwsradio en het groeiende pakket van Eredivisie Live. Eerst deden we alleen de eredivisie, daar kwamen daarna onder meer wedstrijden van de KNVB-beker, Europa League en FA Cup bij."

Een aanstaande overstap naar SBS6 heeft er niets mee te maken, bezweert Tan. "Ik heb één keer met John de Mol gesproken, maar voorlopig is daar geen sprake van."

Over zijn opvolging wil de presentator niet speculeren. "Namen noem ik niet. In elk geval iemand met overwicht en bagage. Omdat je met uiteenlopende onderwerpen te maken krijgt en alert moet kunnen inhaken op actualiteiten."