NEW YORK - Als Oprah Winfrey had geweten dat het opzetten van haar eigen netwerk OWN zo moeilijk zou zijn, had ze het misschien niet gedaan. 

Dat zegt de presentatrice in het tv-programma CBS This Morning.

"Ik dacht niet dat het makkelijk zou worden, maar als ik toen wist wat ik nu weet dan had ik misschien andere keuzes gemaakt. Als ik er een boek over zou schrijven, zou het 'de 101 fouten' heten", zo vertelt Oprah.

Het televisie-icoon denkt vooral dat het kanaal te vroeg gelanceerd is, omdat ze destijds ook nog druk was met The Oprah Show. Ze wil het netwerk nu opnieuw opbouwen door te beginnen met één goede show op een vaste avond. Daarna kan ze de zender verder ontwikkelen.

Roeping

Oprah denkt er overigens niet over om te stoppen, en ziet het werk als haar roeping. "Omdat ik een Afro-Amerikaanse vrouw ben die heel erg gezegend is, zal er nooit een tijd komen dat ik stop. Ik wil anderen inspireren om het beste uit hun leven te halen." Toch moet de zender volgens de 58-jarige presentatrice niet op haar leunen, maar op haar filosofie en ideeën.

Televisiezender OWN moest onlangs noodgedwongen reorganiseren vanwege tegenvallende kijkcijfers en reclame-inkomsten. Ook werden er al diverse programma's van de buis gehaald.