HILVERSUM - RTL 4 is de best bekeken zender van de zaterdagavond. 

Maar liefst drie programma's komen met meer dan 1,5 miljoen kijkers voor in de top 5 van best bekeken programma's. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Ik hou van Holland voert de lijst aan met ruim 2,6 miljoen kijkers. Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge, die samen te zien zijn in de populaire familieshow, komen even verderop nog een keer voor in de top 5. Iedereen is gek op Jack staat op de vierde plaats met ruim 1,5 miljoen kijkers.

De enige twee programma's die met het kijkcijfergeweld van RTL 4 meekunnen, zijn het Achtuurjournaal (1,5 miljoen) en Studio Sport eredivisie (1,9 miljoen). Dit was het nieuws completeert met eveneens ruim 1,5 miljoen kijkers de top 5.

Dramatische start

Het nieuwe SBS 6-programma Je Idool op het Spoor, gepresenteerd door Tooske Ragas en Victor Brand, is zaterdag slecht van start gegaan. Naar de eerste aflevering van de show waarin fans kans maken op een optreden van hun idool keken slechts 163 duizend mensen.

Op Nederland 1 vond de aftrap plaats van het tweede seizoen van Pau!l. De zaterdagavondshow werd door 920 duizend mensen bekeken. Het programma werd in het eerste seizoen door gemiddeld ruim een miljoen mensen gevolgd.