AMSTERDAM - John de Mol heeft niet kunnen scoren met de finale van The Winner Is. De slotuitzending van de talentenjacht, waarin Bryan B uiteindelijk met een platencontract en een miljoen euro aan de haal ging, werd door slechts 691 duizend mensen bekeken.

Daarmee trok de finale minder kijkers dan John de Mol vooraf had gehoopt. "Ik hoop toch op die magische miljoen plus", zei John de Mol donderdag in RTL Boulevard over de kijkcijfers. "Ik heb het idee dat het nu toch echt leeft in Nederland."

Ook sprak De Mol over 'een uniek tv-moment'. "Er wordt om een ongelofelijk geldbedrag gestreden." De uitslag van de SBS 6-show, die later op de avond op de buis kwam, trok met 906 duizend kijkers wel bijna een miljoen toeschouwers.

Miljoen

The Winner Is ging eind januari van start met 1,1 miljoen kijkers. John de Mol had uitgesproken minstens een miljoen kijkers te willen halen. De weken erna haakten de kijkers echter af en schommelden de kijkcijfers rond de helft daarvan.

De start van een nieuw seizoen Bloedverwanten was op Nederland 1 goed voor 981 duizend kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Op RTL 5 was de eerste aflevering van Echte Meisjes op Zoek naar Zichzelf te zien, met onder anderen Britt Dekker en Oh Oh-Cherso's Bibi. De uitzending werd bekeken door 493 duizend mensen.