AMSTERDAM - Linda de Mol noemt het onwaarschijnlijk dat er een derde seizoen komt van Iedereen is Gek op Jack.

"De serie is geïnspireerd op de succesvolle Amerikaanse komedie Everybody Loves Raymond. Daarvan hebben we 26 afleveringen voor twee seizoenen uitgekozen", legt De Mol uit aan De Telegraaf. "Na deze reeks zitten die erop."

Bovendien hebben hoofdrolspelers De Mol en Jeroen van Koningsbrugge het te druk voor een derde reeks. "We hebben alweer zo veel nieuwe uitdagingen in het verschiet liggen." Zo gaat De Mol aan de slag met een nieuw Duits programma en is Van Koningsbrugge deze zomer druk met filmopnames.

Blij

De Mol is blij dat ze voor het tweede seizoen Iedereen is Gek op Jack, dat vanaf zaterdag wordt uitgezonden, meer tijd heeft gehad. "We hadden de tijd om scènes door te nemen. Het kan bijna niet anders of de kijker ziet dat terug."

Tijdens de opnamen voor het eerste seizoen werd De Mol ziek, waardoor het opnameschema onder druk kwam te staan. "Ik kreeg Mexicaanse griep, bijna tot een longontsteking aan toe. En tot overmaat van ramp werd Jeroen door mij aangestoken."

De opnamen lagen zeven dagen stil. "Voor het eerst in mijn leven moest ik opnames afzeggen. Niet alleen Iedereen is Gek op Jack kwam in de knel, maar ook Ik Hou van Holland. Het ergste was nog dat er geen ruimte was om de gemiste opnamedagen in te halen. We hebben daardoor zoveel stress gehad. Deze keer was gelukkig een stuk rustiger."