HILVERSUM - Donderdag bleek actrice Anne-Marie Jung de saboteur van het populaire AVRO-programma Wie is de mol? te zijn. Hadewych Minis won het spel. 

''Dit was de spannendste rol van mijn leven', vertelt Jung vrijdag in het AD.

"Ik had maar één tactiek: tegen mezelf blijven zeggen dat ik een gewone kandidaat was. Op een gegeven moment vond ik Liesbeth bijna verdachter dan mezelf," lacht ze. Maar onder de radar blijven, bleek moeilijker dan verwacht.

"De groep was heel open. Iedereen sloot verbonden met elkaar en ik hield me afzijdig. Toen ik merkte dat dat me verdacht maakte, ben ik me iets socialer gaan opstellen. Gemakkelijk was het allemaal niet. Ik ging elke avond helemaal kapot naar bed."

Vriendenkring

Zoals altijd werd er in het land maandenlang druk gespeculeerd over de mogelijke mol. Ook in de vriendenkring van Anne-Marie. "Mensen die me kennen, twijfelden. Mijn beste vriendin vond me vanaf de eerste aflevering al verdacht.

''Ze zag het gewoon aan mijn lichaamstaal. Het viel haar ook op dat ik me in het programma erg afzijdig van iedereen hield. Toch heb ik ook haar maandenlang niets kunnen verklappen. Liegen deed ik niet, ik maakte van het hele onderwerp een taboe."

Gelukkig kon de actrice haar 'geheim' wel met vriend Burt Rutteman delen. "Dat was heel fijn, want je moet het er met iemand over kunnen hebben. Je wilt niet weten hoeveel mensen me met vragen en insinuaties hebben bestookt. Ik heb nog nooit zoveel berichten op Facebook en Twitter gehad."

IJsland

De twaalfde editie van het programma werd gepresenteerd door Art Rooijakkers, die vorig jaar nog als winnaar uit de bus kwam. De kandidaten gingen voor opnamen naar IJsland en Spanje.