AMSTERDAM - Journalist Micha Kat en zijn site moeten stoppen met uitlatingen over advocaten Marjolein Visser en Yehudi Moszkowicz.

De beschuldigingen dat de advocaten onder meer 'corrupt' zouden zijn, moeten voor vrijdag van de site en aanverwante websites worden gehaald, bepaalde de rechter in Amsterdam.

Donderdag waren online nog verwijzingen naar de beschuldigingen te vinden, zoals op de site nrc-ombudsman.nl - niet te verwarren met de echte site van de ombudsman van NRC Handelsblad. Als Kat de berichten niet weghaalt of laat weghalen, riskeert hij een boete van honderdduizend euro per dag.

Laos

Kat mag ook de advocaten niet meer bellen en heeft een gebiedsverbod van een jaar opgelegd gekregen. Kat was niet bij de uitspraak aanwezig. Hij zou in Laos zitten.

Vorige maand werd de auteur, die bekend is van meerdere complottheorieën, veroordeeld voor het bekladden van onder meer het pand van de Raad voor de Rechtspraak. Hij kreeg twee maanden voorwaardelijke celstraf en moet een schadevergoeding betalen.