DORDRECHT - De dj’s van 3FM hoeven hun Glazen Huis in 2013 niet in Dordrecht op te bouwen.

Een meerderheid van de Dordste gemeenteraad weigert mee te werken aan de benefietactie Serious Request voor het Rode Kruis. Veel fracties vinden het organiseren van het mediaspektakel te duur.

De plaatselijke VVD-fractie zag de jaarlijkse radio-actie wel zitten en diende een motie in om 3FM uit te nodigen, maar volgens het AD De Dordtenaar en RTV Rijnmond is de motie maandagavond gestrand.

Dordt had het evenement op het Statenplein kunnen organiseren, maar de kandidatuur stuit in de raad en bij het college op te veel weerstand.

De gemeente becijferde de kosten voor het evenement op 600.000 euro. De Dordste PvdA-fractie stelt voor om te wachten met de kandidatuur tot 2014 als het nieuwe Energieplein af is.

Nijmegen

Vorige week staakte Nijmegen ook al de pogingen om Serious Request in 2013 te organiseren. De Waalstad zou 175.000 euro moeten ophoesten, exclusief de beveiligingskosten. Het stadsbestuur vindt dat Nijmegen dankzij de Vierdaagse al genoeg op de kaart staat.

Volgens een woordvoerder van 3FM hebben in totaal tien steden interesse getoond voor Serious Request 2013.

Eind dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Vorig jaar haalden Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin in Leiden een recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro op voor moeders in oorlogsgebieden.