AMSTERDAM - John de Mol heeft weer een nieuwe troef in handen. In College Tour laat de mediamagnaat weten dat hij binnenkort een dansmarathon gaat uitzenden op SBS6.

In een uitputtingsslag van zestig tot tachtig uur dansen koppels tegen elkaar tot er één stel overblijft. Het programma is gebaseerd op de film They Shoot Horses, Don't They uit 1969.

''De film gaat over de crisistijd in Amerika. Een Amerikaanse nachtclub organiseert een danswedstrijd, het ‘last couple standing’ wint geld. Dat is het idee dat wij ook gaan doen'', verklapt De Mol.

Koker

Dat het programma uit de koker van De Mol komt, is geen garantie voor succes. De vorige grote belofte van De Mol, The Winner Is, liep namelijk grotendeels uit op een deceptie. De eerste aflevering van het programma trok nog meer dan een miljoen kijkers, maar inmiddels wordt zelfs de half miljoen niet meer gehaald.

Toch sluit De Mol een nieuw seizoen niet uit als de aangepaste versie het over de grens wel goed doet. Ook relativeert hij de mislukking van de talentenjacht. ''Als The Winner Is op RTL4 uitzonden was, had het hoger gescoord. RTL4 is een steviger platform dan SBS6. Maar eerlijk gezegd twijfel ik of het dan wél een succes zou zijn geworden.''

College Tour is vrijdag om 20:25 op Nederland 3 te zien.

John de Mol in College Tour