AMSTERDAM - Omroep PowNed heeft woensdagavond grotendeels het ruwe materiaal van een interview met de Leidse hoogleraar Andreas Kinneging getoond in het tv-programma PowNews.

Verslaggever Rutger Castricum kreeg Kinneging maandag voor de camera voor een reportage over diens vrouw, columniste Naema Tahir.

Op de beelden was een woordenwisseling te horen tussen Castricum en Kinneging, terwijl de camera grotendeels op de grond was gericht.

Volgens PowNed was Kinneging niet van het bezoek gediend en zou hij Castricum tot tweemaal toe naar de keel zijn gevlogen.

Ontkennen

De hoogleraar rechtsfilosofie ontkende dinsdagavond in het tv-programma Pauw & Witteman de verslaggever te hebben aangevallen.

Om het tegendeel te bewijzen, toonde PowNed het ruwe materiaal van het interview op tv en op zijn website, aldus presentator Dominique Weesie. Castricum heeft maandagavond aangifte gedaan tegen Kinneging.

Gewend

Weesie stelt dat de verslaggevers van het programma PowNews wel wat gewend zijn, maar dat hij zijn collega Castricum nog nooit zo aangeslagen heeft gezien als na de aanvaring met Kinneging.

''Het ruwe materiaal duurt ruim 3 minuten. Maandagavond hebben we daar ongeveer anderhalve minuut van uitgezonden.'' De presentator van het programma zag zich na de ontkenning van de hoogleraar genoodzaakt de hele opname openbaar te maken.

''Rutger heeft het liever niet, want hij klinkt best wel bang. Maar we moeten ons nu verdedigen tegen leugens'', zo zei hij.